DOMMEN HAR FALLE: Kvinna må mellom anna klara seg utan førarkort i to år. (Arkivfoto)
DOMMEN HAR FALLE: Kvinna må mellom anna klara seg utan førarkort i to år. (Arkivfoto)

Dømt for ruskøyring

Publisert 25.01.2020 kl. 11.00.

Ei kvinne frå Trøndelag er i Sunnhordland tingrett dømt for å ha køyrt i rusa tilstand på Tysnes. Hendinga fann stad hausten 2018.

Kvinna var tiltalt for å ha køyrt bil med ein alkoholkonsentrasjon i blodet på minst 2,08 promille. Ho erkjente seg ikkje skuldig etter tiltaleavgjerda.

Eit av punkta som vart drøfta i retten var kor høg promille kvinna faktisk hadde då ho køyrde, og retten vurderte til slutt at kvinna køyrde med 1,23 i promille.

Ho blei dermed dømt til vilkårslaus fengselsstraff i 14 dager, og må betala ei bot på 30.000 kroner. Kvinna må i tillegg klara seg utan førarkort i to år.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Kva skal vegen heita?

Leiaren i Bladet Tysnes har i sist nummer eit godt innlegg i kampen for bruk av bokstaven «j» i tysnesdialekta. Eg er heilt einig i at våre stadnamn med «kj»-lyden skal bestå, og at dei er viktig for identiteten vår. Kampen om å bevara dette, er ein kamp me skal stå saman om. Eg er mellom anna blant dei som...

Klarte EM-kravet

Pernilla Epland var godt innanfor EM-kravet då ho i dag sprang inn til tida 1.13.10 på Barcelona halvmaraton.

– Me er i aktiv dialog med kommunen

Den nye Njardar-leiaren Torstein Fjeldet Lunde, håpar Njardar og Tysnes IL kan få til eit samarbeid med kommunen for å få implementera treningar i skuledagen.