STORSPELTE I HOVUDSALEN: Tysnes Musikklag drog full nytte av den gode akustikken i «storstova» i Grieghallen, og imponerte med eit vanskeleg nummer. (Foto: Randi Kleppe)
STORSPELTE I HOVUDSALEN: Tysnes Musikklag drog full nytte av den gode akustikken i «storstova» i Grieghallen, og imponerte med eit vanskeleg nummer. (Foto: Randi Kleppe)

Godt nøgde med eigen innsats

Tysnes Musikklag kunne med rette seia seg nøgde, etter ei imponerande framføring i Grieghallen i føremiddag.
Publisert 07.02.2020 kl. 14.45. Oppdatert kl. 14.56.

NM brass tok til i dag, og Tysnes Musikklag – som spelar i 2. divisjon – entra scenen i Griegsalen om lag klokka elleve. Dei spelte det vanskelege stykket «Excalibur (Sword of Justice)», komponert av Jan van de Roost.

– Det har vore fem forholdsvis intense veker med øving. Det har ikkje alltid vore så bra, men i dag var det bra klaff. Så no er eg lykkeleg. Det var mykje positiv energi, og eg er fornøgd med innsatsen, smiler Yngve Nikolaisen etter endt framføring.

– Har de noko mål, med tanke på plassering?

– Me håpar kvart år å sleppa å rykka ned, for det er så kjekt å spela i Griegsalen, seier dirigenten.


Bit frå seg i 2. divisjon

Yngve legg ikkje skjul på at han synest det er stor stas å få spela i hovudsalen, der akustikken er langt betre enn i den mindre Peer Gynt-salen, der dei lågare divisjonane spelar.

– Dette er fjerde året på rad der me spelar i 2. divisjon. Dei andre åra har me komme på 8., 7. og 6. plass, så ut i frå dét skal me komma på 5. plass i år – noko som ikkje kjem til å skje, seier han spøkefullt.

Det fysisk tunge stykket dei spelte vart komponert i 1997, og er inspirert av den magiske atmosfæren kring sverdet til Kong Arthur – Excalibur.

– Det var eit nytt stykke for oss i år, fortel Yngve.


Stolt formann

Formann i musikklaget, Lars Petter Epland, er stolt over kva dei har fått til.

– Me er ordentlig fornøgde, både med spelinga og med reaksjonen me fekk etterpå. Dei fleste eg har snakka med har vore fornøgde. Me var spente på førehand, for me valde eit vanskeleg nummer. Men det er imponerande at vesle Tysnes kan få til noko sånt, fortel veteranen, som har vore med på NM brass heile 31 gongar – alle dei åra det har vore arrangert.

Lang erfaring har lært han at det er spelinga og det å ha det morosamt som er det viktigaste.

– Resultatet er gløymd på tysdag, seier han med eit smil.

– Men viss me greier å stabilisera oss midt i 2. divisjon, så er det bra. Men det er det å spela i Griegsalen som er det viktige, poengterer han.

NM brass held fram i dag og i morgon, og vert avslutta med premieutdeling laurdag kveld.

Meir om denne saka kan du lesa i «Tysnes» på torsdag.


Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Takk til alle heltene som jobber i dagligvarebutikkene i Vestland

I møtet med koronakrisen trer nå mange helter fram. Mange i samfunnskritiske funksjoner jobber på spreng. Det viser tydeligere enn noen gang hvor viktige disse funksjonene er. Som næringsminister vil jeg gjerne rette en spesiell takk til alle heltene i butikkene. Som hver dag stiller på jobb for å sikre mat på bordet til alle oss andre, de som sitter i front og de som står på for å sikre at...

No skal klokka stillast igjen

Det er mykje som er endra i samfunnet i desse koronatider, men ein ting går som planlagt: overgangen til sommartid. Natt til søndag skal nemleg klokka stillast ein time fram, og dei som skal tidleg opp på jobb får ein time mindre på puta. Til gjengjeld kan me i tida framover nyta ljosare kveldar.

– Me har opplevd utruleg god støtte

SvingenPuls er blant verksemdene som har måtta stengja som eit resultat av koronatiltaka. Leiar Marthe G. Birkeland prøver å gjera det beste ut av situasjonen, og set stor pris på støtta frå medlemmane.