NATT TIL TYSDAG: Ved midnattstider natt til tysdag var høg vasstand rundt Tysnes. Her frå Kvitevollsneset, dei tidlegare butikklokala, på Onarheim.
NATT TIL TYSDAG: Ved midnattstider natt til tysdag var høg vasstand rundt Tysnes. Her frå Kvitevollsneset, dei tidlegare butikklokala, på Onarheim.

Flo heilt til fylkes-vegen på Onarheim

Ekstremveret «Elsa» gjorde sitt inntog også på Tysnes natt til tysdag.
Publisert 11.02.2020 kl. 11.53. Oppdatert 17.02.2020 kl. 08.44.

På Onarheim var vasstanden så høg at sjøen gjekk heilt til asfaltkanten på fylkesvegen. I den tidlegare butikken til Hjertaker i Kvitevollsneset gjekk ekstremfloa over kaien og heilt til inngangsdøra.

Det var relativt lite vind og nesten stille ver då vasstanden var på det høgaste rundt Tysnes ved midnattstider.

Det var relativt lite vind tysdag kveld. Hadde det vore vind og stor sjø, hadde nok floa gjort meir skade.

Ifølgje registreringar i bergensområdet skal floa natt til tysdag ha vore den nest høgaste som nokon gong er registrert, den høgaste skal ha vore i 1990.


Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Takk til alle heltene som jobber i dagligvarebutikkene i Vestland

I møtet med koronakrisen trer nå mange helter fram. Mange i samfunnskritiske funksjoner jobber på spreng. Det viser tydeligere enn noen gang hvor viktige disse funksjonene er. Som næringsminister vil jeg gjerne rette en spesiell takk til alle heltene i butikkene. Som hver dag stiller på jobb for å sikre mat på bordet til alle oss andre, de som sitter i front og de som står på for å sikre at...

No skal klokka stillast igjen

Det er mykje som er endra i samfunnet i desse koronatider, men ein ting går som planlagt: overgangen til sommartid. Natt til søndag skal nemleg klokka stillast ein time fram, og dei som skal tidleg opp på jobb får ein time mindre på puta. Til gjengjeld kan me i tida framover nyta ljosare kveldar.

– Me har opplevd utruleg god støtte

SvingenPuls er blant verksemdene som har måtta stengja som eit resultat av koronatiltaka. Leiar Marthe G. Birkeland prøver å gjera det beste ut av situasjonen, og set stor pris på støtta frå medlemmane.