Sjeldsynt visitt ved Tysnes Sjø og Fritid

Marianne Elgsås fekk sjå spekkhoggarar på nært hald.
Publisert 13.02.2020 kl. 19.40.

– Det var heilt magisk, seier Marianne, som aldri har sett spekkhoggarar før, verken på nært eller fjernt hald.

Det var i 13:30-tida torsdag ettermiddag at ho berre skulle ha seg ein kopp kaffi og lesa nokre papir før jobb, at ho høyrde ein uvanleg lyd utanfor Kompasset Bar og Spiseri.

– Eg lurte først på kva dette kunne vera for noko, seier Marianne.

Då ho gjekk ut av lokalet for å sjå, var ho ikkje tvil om kva det var ho hadde høyrt.

– Men eg var litt for seint ute med å fiska opp kameraet. Så eg og dottera mi Veronika stod ute og fraus i håp om at dei skulle komma tilbake, fortel ho.

Dei følgde spekkhoggarane med augo i ti minutt, før dei til alt hell kom nærare og nærare og til slutt heilt inn til land.

– Det er veldig store dyr, og det var ei heilt fantastisk oppleving, fortel ho.


STORE DYR: Spekkhoggarar er eit relativt sjeldant syn på Tysnes. Dette bildet blei teke i i Husnesfjorden for knappe to år sidan. (Foto: John Tye)
STORE DYR: Spekkhoggarar er eit relativt sjeldant syn på Tysnes. Dette bildet blei teke i i Husnesfjorden for knappe to år sidan. (Foto: John Tye)

Siste saker Gå til framsida

Frå tømrar til byggingeniør

Sindre Økland starta yrkeslivet som fagutdanna tømrar, før han forsette med ei teoretisk utdanning og enda opp som byggingeniør.

Leiar: Nytt veterinærkontor er gladnytt for Tysnes

Måndag var det offisiell opning av det nye veterinærkontoret på Tysnes. Det er godt nytt for lokalsamfunnet Tysnes. Å ha eit lokalt veterinærkontor i kommunen som også er eit smådyrkontor, har lenge vore eit sakn. Det er positivt at ein har veterinærar som vågar å satsa på dette. Så får me berre håpa at det nye...