NYTT KOMMUNEVÅPEN: Kommunestyret gjekk sist torsdag inn for å endra kommunevåpenet, og få inn det opphavelege Onarheimsseglet som motiv.
NYTT KOMMUNEVÅPEN: Kommunestyret gjekk sist torsdag inn for å endra kommunevåpenet, og få inn det opphavelege Onarheimsseglet som motiv.

Sender kommunevåpenet ut på høyring

Publisert 14.02.2020 kl. 12.00.

Førre torsdag skulle kommunestyret ta opp saka om godkjenning av nytt kommunevåpen for Tysnes kommune. Formannskapet hadde i forvegen samrøystes innstilt på å byta ut det eksisterande motivet i kommunevåpenet med det opphavelege Onarheimsseglet, tilsvarande det motivet Hordaland fylkeskommune har brukt.

Også politikarane i kommunestyret stilte seg utelukkande positive, og gjekk samrøystes inn for det nye forslaget.

Saka skal no ut på open høyring, før ei endeleg godkjenning kjem i kommunestyremøtet i mai.

– No blir saka sendt ut, slik at folk kan få kommentera kva ein meiner og synest om dette. Samtidig skal me sjekka opp om det er andre som har patent på motivet, noko som er lite sannsynleg, og sjekka om det kan forvekslast med eit riksvåpen, noko det nok heller ikkje kan, sa ordførar Kåre Martin Kleppe då saka blei vedtatt.


Siste saker Gå til framsida

Frå tømrar til byggingeniør

Sindre Økland starta yrkeslivet som fagutdanna tømrar, før han forsette med ei teoretisk utdanning og enda opp som byggingeniør.

Leiar: Nytt veterinærkontor er gladnytt for Tysnes

Måndag var det offisiell opning av det nye veterinærkontoret på Tysnes. Det er godt nytt for lokalsamfunnet Tysnes. Å ha eit lokalt veterinærkontor i kommunen som også er eit smådyrkontor, har lenge vore eit sakn. Det er positivt at ein har veterinærar som vågar å satsa på dette. Så får me berre håpa at det nye...