STOROG  BREI: Den nyombygde elferja på Hodnanes-Jektevik blei sett inn i sambandet fredag. Ferja tek ifølgje Wikipedia 99 personbileiningar og er vesentleg breiare enn ferjelemmen på Hodnanes.
STOROG BREI: Den nyombygde elferja på Hodnanes-Jektevik blei sett inn i sambandet fredag. Ferja tek ifølgje Wikipedia 99 personbileiningar og er vesentleg breiare enn ferjelemmen på Hodnanes.

MF «Julsund» på plass på Hodnanes-Jektevik

Fjord1-ferja som skal trafikkera Hodnanes-Jektevik-Nordhuglo vidare framover, var på plass i sambandet i dag, fredag.
Publisert 21.02.2020 kl. 21.13.

Ferja blei sett inn i sambandet fredag føremiddag. Frå nyttår og fram til no har Fjord1 leigt inn Norled-ferja MF «Gloppen» inntil MF «Julsund» var klar til å bli sett inn i sambandet.

Den «gamle» MF «Julsund», som ifølgje Wikepedia er bygd på Aukra i 2004, er nyombygd til elferje etter at Fjord1 sikra seg den nye kontrakten på ferjedrifta på Hodnanes-Jektevik-Nordhuglo frå 1. januar 2020. «Julsund» skal ifølgje Wikipedia ha ein lastekapasitet på 99 personbileiningar.Operativ leiar Dan Gunvald Nikø i Fjord1 fortalde til «Tysnes» sist veke at MF «Julsund» etter planen skulle setjast inn i ruta i slutten av denne veka.


Siste saker Gå til framsida

Lesarinnlegg angåande dette koronaviruset

Synest det blir i mestelaget med «skremselspropaganda» no for tida. Eg er så gamal at eg hugsar kor klok den gamle kyrkjebøna var: «Fri oss frå pest og hunger. Gje oss godt og tenleg vêr. Fri oss frå ein vond og brå død. Vêr hos dei som strir med døden. Men så fann dei på at me behøvde ikkje be om det, for penicillinet var kome, og den drepte alle bakteriar. Ja, straks etter dei forandra på...

Debatt: Tilsvar til rådmann Steinar Dalland

Torsdag 19. mars publiserte bladet Tysnes et intervju med undertegnede i forbindelse med en journalistisk oppfølgning av samme bladets reportasje torsdag 12. mars hvor man kunne lese at: «Frustrerte politikarar sa samrøystes ja til nytt bustadshus...