STOROG  BREI: Den nyombygde elferja på Hodnanes-Jektevik blei sett inn i sambandet fredag. Ferja tek ifølgje Wikipedia 99 personbileiningar og er vesentleg breiare enn ferjelemmen på Hodnanes.
STOROG BREI: Den nyombygde elferja på Hodnanes-Jektevik blei sett inn i sambandet fredag. Ferja tek ifølgje Wikipedia 99 personbileiningar og er vesentleg breiare enn ferjelemmen på Hodnanes.

MF «Julsund» på plass på Hodnanes-Jektevik

Fjord1-ferja som skal trafikkera Hodnanes-Jektevik-Nordhuglo vidare framover, var på plass i sambandet i dag, fredag.
Publisert 21.02.2020 kl. 21.13.

Ferja blei sett inn i sambandet fredag føremiddag. Frå nyttår og fram til no har Fjord1 leigt inn Norled-ferja MF «Gloppen» inntil MF «Julsund» var klar til å bli sett inn i sambandet.

Den «gamle» MF «Julsund», som ifølgje Wikepedia er bygd på Aukra i 2004, er nyombygd til elferje etter at Fjord1 sikra seg den nye kontrakten på ferjedrifta på Hodnanes-Jektevik-Nordhuglo frå 1. januar 2020. «Julsund» skal ifølgje Wikipedia ha ein lastekapasitet på 99 personbileiningar.Operativ leiar Dan Gunvald Nikø i Fjord1 fortalde til «Tysnes» sist veke at MF «Julsund» etter planen skulle setjast inn i ruta i slutten av denne veka.


Siste saker Gå til framsida

Har fått full finansiering

Leiar i Tysnes hundeklubb, Maren Leite, er strålande nøgd med å ha fått full støtte til å kjøpa inn gjerde til hundeparken på Gjerstad.

Lesarbrev: Frå psykososial rehabilitering til eiga stove i desse dagar

Eg fekk den 23.03.2020 avbrote mitt opphald på Røysumtunet rehabiliteringssenter for epilepsi fleire veker før tida på grunn av auka smittefare for koronaviruset. Dei byrja med å senda heim brukarar som nevrologane vurderte som forsvarleg å senda heim fyrst. I dag er den avdelinga stengd inntil vidare.No har eg vore heime ei lita veka, og hovudet mitt er byrja å tetta seg litt med...

Får selja frukt og bakevarar i lausvekt, men ikkje smågodt

I det ekstraordinære formannskapsmøtet tysdag blei den lokale koronaforskrifta om sal av lausvektsvarer endra. No kan butikkane på Tysnes igjen selja frukt og bakevarer utan å pakka dei inn på førehand. Forbodet mot å selja smågodt i lausvekt blir derimot vidareført.– Då me vedtok denne forskrifta, så såg me for oss varer som gjerne var eksponert for smitte. Og så ser me no at me gjerne...