MEISTERKOKKEN INSTRUERER: F.v. Ørjan Johannessen, kjøkkensjef Linn Mari Kvamsdal, lærlring Kristoffer Heggland Turøy og dagleg leiar på Mandelhuset, Patrick Madsen.
MEISTERKOKKEN INSTRUERER: F.v. Ørjan Johannessen, kjøkkensjef Linn Mari Kvamsdal, lærlring Kristoffer Heggland Turøy og dagleg leiar på Mandelhuset, Patrick Madsen.

Gourmetmat på menyen med meisterskokk Ørjan Johannessen

Femrettars gourmetmat stod på menyen då meisterkokk Ørjan Johannessen frå Bekkjarvik vitja Mandelhuset laurdag kveld.
Publisert 23.02.2020 kl. 16.13.

– Veldig spennande og givande å få jobba i lag med Ørjan Johannessen, seier ei smilande og godt nøgd Linn Mari Kvamsdal som er kjøkkensjef på Mandelhuset.

Det er fyrste gongen ho har jobba i lag med Ørjan Johannessen.

– Eg har fått mange nye impulsar, seier kjøkkensjefen.

Godt nøgd er også lærling Kristoffer Heggland Turøy.

– Ekstremt kjekt å få jobba med Ørjan Johannessen. Han har vist oss mange ulike måtar å gjera ting på som eg ikkje har tenkt på. Eg har fått masse inspirasjon og er full av nye idear, seier Kristoffer.

– Han har lært meg nye og ufatteleg gode smakar, legg lærlingen smilande til.

– Og kvifor er meisterkokken på Mandelhuset?

– Eg er veldig god kompis med Patrick, svarar Ørjan Johannessen kjapt.

– Og så er det alltid kjekt å helsa på nye kollegaer, legg han til.

«Tysnes» kjem tilbake med meir frå gorumetkvelden på Mandelhuset.

Ole Skaten

ole@tysnesbladet.noFYRST MENY: Skaldyrrett var den fyrste menyen på gourmetkvelden. T.v. kjøkkensjef Linn Mari Kvamsdal klargjer retten saman med meisterkokk Ørjan Johannessen (t.h.) og lærling Kristoffer Heggland Turøy (i bakgrunnen).
FYRST MENY: Skaldyrrett var den fyrste menyen på gourmetkvelden. T.v. kjøkkensjef Linn Mari Kvamsdal klargjer retten saman med meisterkokk Ørjan Johannessen (t.h.) og lærling Kristoffer Heggland Turøy (i bakgrunnen).
PLANLEGGING: Ørjan Johannessen og Patrick Madsen legg planar for serveringa.
PLANLEGGING: Ørjan Johannessen og Patrick Madsen legg planar for serveringa.

Siste saker Gå til framsida

Har fått full finansiering

Leiar i Tysnes hundeklubb, Maren Leite, er strålande nøgd med å ha fått full støtte til å kjøpa inn gjerde til hundeparken på Gjerstad.

Lesarbrev: Frå psykososial rehabilitering til eiga stove i desse dagar

Eg fekk den 23.03.2020 avbrote mitt opphald på Røysumtunet rehabiliteringssenter for epilepsi fleire veker før tida på grunn av auka smittefare for koronaviruset. Dei byrja med å senda heim brukarar som nevrologane vurderte som forsvarleg å senda heim fyrst. I dag er den avdelinga stengd inntil vidare.No har eg vore heime ei lita veka, og hovudet mitt er byrja å tetta seg litt med...

Får selja frukt og bakevarar i lausvekt, men ikkje smågodt

I det ekstraordinære formannskapsmøtet tysdag blei den lokale koronaforskrifta om sal av lausvektsvarer endra. No kan butikkane på Tysnes igjen selja frukt og bakevarer utan å pakka dei inn på førehand. Forbodet mot å selja smågodt i lausvekt blir derimot vidareført.– Då me vedtok denne forskrifta, så såg me for oss varer som gjerne var eksponert for smitte. Og så ser me no at me gjerne...