OPEN GARD: Laurdag vert det høve til å helsa på dyra på Nedre Helland Gard. Her er matfar Vegard Helland, saman med vesle Trym.      (Foto: Ella Sandra Dahl Berland)
OPEN GARD: Laurdag vert det høve til å helsa på dyra på Nedre Helland Gard. Her er matfar Vegard Helland, saman med vesle Trym. (Foto: Ella Sandra Dahl Berland)

Vil du læra meir om andelslandbruk?

Publisert 27.02.2020 kl. 12.00.

Laurdag blir det open gard på Nedre Helland Gard, og Anne-Grete Nedrebø og Vegard Helland har planlagt hyggelege aktivitetar for heile familien.

Alle som er interesserte i å vita meir om kva som skjer på det nystarta andelslandbruket i Nordbustaddalen er hjarteleg velkomne til å ta turen.

Dei vaksne kan nytta høvet til å læra meir om konseptet, og om ein ønskjer, kjøpa andel i landbruket.

Det vil bli enkel servering med kjøt frå garden, og ulike familieaktivitetar som hesteskokasting, natursti og traktorkøyring.

Dei minste vil òg få prøva seg på å snikra, spikka og laga bondegardsdyr og barkbåtar frå naturmateriale, og sjølvsagt få helsa på og læra om dyra og livet på garden.


Siste saker Gå til framsida

Har fått full finansiering

Leiar i Tysnes hundeklubb, Maren Leite, er strålande nøgd med å ha fått full støtte til å kjøpa inn gjerde til hundeparken på Gjerstad.

Lesarbrev: Frå psykososial rehabilitering til eiga stove i desse dagar

Eg fekk den 23.03.2020 avbrote mitt opphald på Røysumtunet rehabiliteringssenter for epilepsi fleire veker før tida på grunn av auka smittefare for koronaviruset. Dei byrja med å senda heim brukarar som nevrologane vurderte som forsvarleg å senda heim fyrst. I dag er den avdelinga stengd inntil vidare.No har eg vore heime ei lita veka, og hovudet mitt er byrja å tetta seg litt med...

Får selja frukt og bakevarar i lausvekt, men ikkje smågodt

I det ekstraordinære formannskapsmøtet tysdag blei den lokale koronaforskrifta om sal av lausvektsvarer endra. No kan butikkane på Tysnes igjen selja frukt og bakevarer utan å pakka dei inn på førehand. Forbodet mot å selja smågodt i lausvekt blir derimot vidareført.– Då me vedtok denne forskrifta, så såg me for oss varer som gjerne var eksponert for smitte. Og så ser me no at me gjerne...