Kultur

Vellukka Tanzania-basar

Trass i at sola skein over Tysnes, hadde mange likevel teke turen til Tanzaniabasaren i Tysnes bedehus søndag ettermiddag.

Den store mannedauden i Tysnes

Søndag skipa Tysnes sogelag, i samarbeid med Kystsogevekene, til det etter kvart årvisse sogetreffet i grendahuset – det gamle skulehuset i Skorpo. Emnet denne gongen var «Den store mannedauden i Tysnes, og noko attåt».

Imponerte tilhøyrarane på Jakob Sande-kveld

Imponerande. Fantastisk flink. Kjempefint. Utruleg flink å formidla. Dei positive kommentarane frå publikum er mange etter Reidar Ådnanes si Jakob Sande-framføring i kulturkyrkja fredag kveld.

Endeleg husflidsmesse igjen

35 utstillarar gjer seg no klare til å stilla på Tysnes husflidslag si messe i Tysneshallen laurdag og søndag. Det er stor variasjon i det som blir tilbydd for sal.

Kystkultur i forskjellige former

Til helga vert det invitert til utstillinga «Kystkultur i kunsten» i Dokkegalleriet på Breidablikk. Arrangementet er ein del av Kystsogevekene. Her vil ein finna salsutstilling med bilete laga av Magne Kjellesvik, og ei utstilling av dokker i folkedrakter knytt til kystkulturen i Sunnhordland, laga av Britt Kjellesvik Rage.Det blir også ei lita utstilling av eldre klede som kunne...

Vellukka båtbyggjedag

Søndag tok over 120 personar turen til Nerhus for å læra meir om båtbyggjetradisjonane i Ølve.

100 år med båtbyggjarhistorie

Fyrstkomande søndag kan ein koma tett på livet på båtbyggjarstaden Øyra, og læra om korleis dei bygde båtar for over 150 år sidan.

Starten på eit nytt kapittel

Ho kan ein tredjedel av alfabetet på rams, og kan skriva sitt eige namn. Snart skal Selma Aarvik (6 1/2) få læra mykje meir.

50-års konfirmant-jubileum

Palmesøndag 9. april 2017 hadde konfirmantar frå 1967-kullet sett kvarande møte i Reksteren kyrkje, for å markera 50-års jubiléet for konfirmasjonen i 1967.

Glimt frå Onarheimsgildet

Det 11. moderne Onarheimsgildet er historie, og arrangørane kan sjå nøgde attende på nok ei vellukka feiring.

Klar for Onarheimsgildet

– For meg betyr det mykje å ta vare på arven etter fosterforeldra til pappa, seier Målfrid Merchant Sunde, som skal ha utstilling i kjellaren under Onarheimsgildet.

Skal tala reformasjonen midt imot

Torbjørn Hovland, som nett er ferdig med mastergrad i historie, er ein av dei som skal halda føredrag på Onarheimsgildet i slutten av juli.

Set spor etter seg til fjells

Du skulle tru dei hadde bestilt henne. Men nei. Ho berre kom med lette steg, noterte namnet sitt i boka og fekk akkurat tid til å rosa dei to karane før ho hasta vidare.