Kultur

Førjulsmesse for 23. gong

Heilt sidan i vinter har eldsjeler førebudd seg til den populære førjulsmessa i Tysnes bedehus, som vert arrangert på laurdag.

Sigrid Moldestad skapte stemning på Mandelhuset

Sigrid Moldestad og band samla nesten full kyrkje på Onarheim under Tysnesfest i fjor sommar. I kveld, laurdag, fekk ho æra av å halda den fyrste intimkonserten på Mandelhuset etter nyopninga i sommar. Mange Moldestad-fans hadde møtt fram.

Nytt korpsbesøk i bedehuset

I snart 20 år har Frelsesarmeen med Ladegården korps vore ein årleg gjest i Tysnes bedehus. Fredag 20. oktober kjem korpset igjen på besøk.

Satsar kulturelt i ny sal

– Me har alltid ynskt å skapa ein kulturscene. Det kjem til å skje mykje kjekt og spanande i haust, seier Torstein Hatlevik.

Spelte opp til fest

Stjernekamp kan ikkje måla seg med stemninga Tysnes musikklag laga på Mandelhuset laurdag kveld. Det er heilt sikkert.

Det blir staselege menn på Tysnes

Åtte kvinner er i gang med å sy kvar sin Tysnesbunad – for åtte menn. Kurset er kome i stand etter initiativ frå Tysnes Husflidslag og vert halde av Bunadbutikken på Os, som også samarbeider med Anna Gregoriusdotter Skaar.

Biografien om Lothepus er her

Samlaget har verkeleg fornyet biografiprofilen sin denne hausten, og har no for sal ei bok om Leif-Einar Lothe, ført i pennen av Finn Tokvam. – Tokvam var den som kunne få dette i hamn på ein skikkeleg bra måte. Han forstår meg, og han forstår Hardanger, seier Lothe, som har halde konsert på Tysnesfest fleire gonger, seinast i sommar. I boka håpar Tokvam å visa at Lothepus har...

– Ta ein pause frå Stjernekamp

Laurdag må du få med deg dei lokale musikantane, meiner Lars Petter Epland. Tysnes musikklag, med gjester, inviterer nemleg til populærkonsert.

Vellukka Tanzania-basar

Trass i at sola skein over Tysnes, hadde mange likevel teke turen til Tanzaniabasaren i Tysnes bedehus søndag ettermiddag.

Den store mannedauden i Tysnes

Søndag skipa Tysnes sogelag, i samarbeid med Kystsogevekene, til det etter kvart årvisse sogetreffet i grendahuset – det gamle skulehuset i Skorpo. Emnet denne gongen var «Den store mannedauden i Tysnes, og noko attåt».

Imponerte tilhøyrarane på Jakob Sande-kveld

Imponerande. Fantastisk flink. Kjempefint. Utruleg flink å formidla. Dei positive kommentarane frå publikum er mange etter Reidar Ådnanes si Jakob Sande-framføring i kulturkyrkja fredag kveld.

Endeleg husflidsmesse igjen

35 utstillarar gjer seg no klare til å stilla på Tysnes husflidslag si messe i Tysneshallen laurdag og søndag. Det er stor variasjon i det som blir tilbydd for sal.