Kultur

– Kjenner at ein lever!

Lyden er ikkje til å ta feil av. Små, rytmiske bølgeskvulp. Tre kajakkar glir gjennom vassoverflata. «Tysnes» utforskar området utanfor Lunde i kajakk, saman med lokalkjende Monica og Gudrun. Den eine vesle perla etter den andre, blir avdekka. – Det er spanande å gå inn i slike smau, seier Gudrun og skyt fart innover Koløysundet.

Stoppestad OnarHamn på veg sørover

– Me hadde høyrt så mykje positivt om den nye hamna på Onarheim. Me måtte berre sjå korleis det såg ut, seier Oddny og Birger Heggeland frå Os, og Hege Morken og Rune Ulvatn frå Manger.

Bloggbonanza i Bermudateltet

Laurdag under Tysnesfest fekk ihuga fans møta, og ta bilete saman med dei kjende internettprofilane Sophie Elise Steen Isachsen og Vegard Harm.

Laga show for fulle telt

Nok ein gong klarte Bjørn Jensen, Tor Endresen og resten av ausekarane og fylla Bermudateltet, to dagar til endes.

Populært tospann rundar av Tysnesfest

Tradisjonen tru vert det invitert til kyrkjekonsert på Onarheim om søndagen, denne gongen med det bergenske artistparet Sigvart Dagsland og Karoline Krüger.

Flott andreplass i NM

Fredag drog Tysnes skulekorps til Stavanger for å delta i NM skolekorps brass 2017. Frå korpset var det 32 medlemmar, men dei hadde eit stort fylgje, og det var til saman rundt 60 personar som tok turen.

Tautrekking og tradisjonsbåtar

Dei får det travelt som vil ha med seg alt som skjer på Onarheim denne helga. OnarHamn er base når Hordakyststevnet for første gong legg til kai på Tysnes.

Ungdomslege tonar

Talent er kanskje berre forbokstaven, om ein skal seia noko om musikaliteten til Hodneland-familien i Lunde.

Spelar inn sommaren

Dansarar, pianistar, trommeslagarar og kornettistar trippar nervøst utanfor Tysneshallen. Det kan berre bety ein ting. Årets kulturskulekonsert er like rundt hjørnet.

Sesongen er i gang for Galleri Elisabeth G

Allereie før klokka bikka sju, var lokalet fullt med folk som prata, naut kunsten og fekk servert velkomstdrinkar. Sommaren er i gang, og tida var endeleg inne for at Galleri Elisabeth skulle opna igjen.

Eventyrleg stemning ute i Leikeskogen

Då porten til Leikeskogen opna laurdag, strøymde det inn glade born og vaksne, som hadde teke turen til Neshamn på årets Mini Surhaa Blues. Flott sommarvêr gav godt grunnlag for ein kjekk dag.

No tek ho opp att tråden

Inga Gjerstad fekk blod på tann for å læra å spinna på rokk att, då ho fann ut at onkelen hadde utegangarsauer.

64 år i same foreining

– Det kjekkaste med å ha foreiningsmøte, er å vera i eit kristent fellesskap, seier Solveig Skaten.