Kultur

«Terje Vigen» på rams

Atle Sundøy hadde publikum med seg til siste strofe, under framføringa av samtlige 43 «Terje Vigen»-vers.

Uggdal skule markerer «Skolenes sangdag»

I morgon fredag deltek Uggdal skule i markeringa av «Skolenes sangdag 2017», ved å invitera til huskonsert i gymsalen. Det gjorde dei også i fjor, der publikum stod som sild i tønne medan borna fylte det som var igjen av plass med lystig song. No håpar ein på like godt oppmøte i år. – Med songdagen ynskjer me å setja fokus på songgleda og fellesskapet som oppstår når menneske...

Skatten i naustet

Ein pose med gamle negativar, funnen i eit naust på Eldholm, blei starten på kunstutstilling på Årbakka.

Dei mange handelsstadane

Ein gong i tida fanst det butikkar på kvart eit nes. I dag er det nesten ingen att.Handelen er i dag flytta inn til dei større stadane, og er gått inn i nasjonale og multinasjonale butikkjeder.

Dansens dag

I helga var det full sal i kulturhuset på Stord då kulturskulen arrangerte «Dansens dag».

Tysnes kammerkor gjentek suksessen

Fyrstkomande søndag vert det høve til å oppleva store delar av kabareten «Vestlandet i meg» ein gong til, denne gongen på Tysnes kammerkor sin kor-kafè i Vonheim.

På kyrkjeveg

Kyrkjegang var ein fast og viktig del av folk sine liv før i tida. Men å koma seg til kyrkje var inga enkel sak.

Nerdenes høytid

HAMAR: I fjor var Marie Helland (17) innom The Gathering på dagsbesøk. I år tilbrakte Tysnes-jenta hele påsken på Norges største datatreff i Vikingskipet.

Litt om futagarden på Hammarhaug

Futen hadde eit mangslunge embete. Han hadde oppgåver innanfor militærvesen, skulevesen og fattigvesen, likeins i handheving av næringsreguleringa og i samband med veghaldet.

Frå Hakledalen til Hollywood

Andre Øvredal (43) frå Os har laga ein av dei beste og mest originale skrekkfilmane i vår tid, som vert hylla av USA sin største grøssar-forfattar.

– Det blir fem kroner åro

Både femkroningane og hundrelappane sit laust når det er basarsøa. Søndag var det tid for den tradisjonsrike idrettslagsbasaren på Onarheim.

Klang i heile kyrkja

Laurdag kveld var det mange som hadde teke turen til Onarheim kyrkje for å høyra Odd Fellow koret frå Bergen.