Kultur

Nytt Tysnesfest-slepp

Kristiansand-gruppa car.pool er Vestlandssatsinga 2020, og skal dermed spela på ei rekkje festivalar i sommar, deriblant Tysnesfest.

Abonnent

M/S «Tysnes» frå 1930

Då styret i HSD hausten 1925 hadde føre spørsmålet om kontrahering av ein mindre båt, var over ti år gått sidan selskapet sist hadde gått til nybygg.

Abonnent

Då torv var brensel

Å spa ut torv var hardt arbeid for både store og små. Ingen slapp unna dette viktige arbeidet.

Abonnent

Jul på Island

I 1902 reiste tysnesingen Ole Myklestad frå Norge – for, som han seier, «ifølge det islandske Althings Beslutning at komme op til Øen for, om muligt, at standse den ondartede Faareskabsyge deroppe». Det skulle koma til å bli ei lang reise.

Abonnent

Julegrisen

Ei juleforteljing frå «Framsteg», skuleavisa for Solheimsdalen grendeskule. Året er 1945.

Abonnent

Minnast infernoet på Laksevåg

I ein stor, grøn bunker på Laksevåg ligg det eit lite klasserom. Det fortel historia om bombinga av Holen skole den 4. oktober 1944, der to lærarar frå Tysnes var blant dei mange omkomne.

Abonnent

Fekk ståande applaus etter vakker julekonsert

– Det var heilt fantastisk. Ja, heilt utruleg. Dette kan me leva på lenge, seier dei fire svenske og finske sjukepleiarane som var blant publikum på julekonserten i Tysnes kyrkje laurdag kveld.

Vinskvetten til Tysnesfest

Bjørn Jensen er fast gjest på Tysnesfest. Neste år tek han derimot med seg heile Salhus Vinskvetten både til Gjerstad og Bermudateltet. Det er fyrste gongen Vinskvetten tek turen til festivalen.Dagleg leiar i Tysnesfest, Øystein Vaage, er strålande nøgd med at han endeleg får gruppa til Tysnes.– Me har prøvd i alle år, men festivalen vår har vanlegvis kollidert med ferien til...

Frelsesarmeen kjem til Tysnes

Eit fast innslag i Tysnes bedehus om hausten er song- og musikkveld med Ladegården Korps frå Frelsesarmeen. Fredag 15. november tek dei igjen turen til Tysnes.Som tidlegare slike kveldar står korpset for heile programmet. Dei stiller med brass- og korgruppe, dei held andakt og vitnesbyrd og får med seg alle frammøtte på fellessongen. Programmet er alltid prega av inspirasjon. I...

60 år med bokbåt

21. september var det 60 år sidan bokbåttenesta starta opp i Hordaland. Den fyrste båten heitte «Abdullah», og i 1963 vart den spesialbygde bokbåten «Epos» sett i drift. Kombinasjonen av kulturprogram og utlån av bøker er ein suksessfaktor som har halde seg godt, og denne veka legg bokbåten nok ein gong frå kai i Bergen. Tenesta går med det inn i sitt 61. år. Ifølgje

Abonnent

9. plass i Siddis

Dirigent Yngve Nikolaisen er toleleg nøgd med musikklaget sitt resultat i Siddis laurdag.