Kultur

Inviterer til ei annleis gudsteneste

Tradisjonen tru vert det temagudsteneste i Onarheim kyrkje i samband med TV-aksjonen, som i år handlar om å skapa eit betre liv for kvinner i nokre av dei mest sårbare områda i verda. – Slik som i fjor prøver me oss på ei litt annleis gudsteneste med både perler, strikketøy og songinnslag. Begge deler kan symbolisera verdigheit i møte med livet sine utfordringar. Nokre gonger mister me...

Ingelin Røssland til Falturiltu

1.-8. november går den nynorske ungdomsbokfestivalen Falturiltu av stabelen, med hovudsete på Stord. Eit rikhaldig program er no spikra, og utflytta tysnesing Ingelin Røssland er ein av mange deltakande forfattarar. «Ungdomsskuleelevane på Fitjar og Tysnes får bokbada ungdomsbokforfattarane Terje Torkildsen og Ingelin Røssland», kan ein lesa på

Abonnent

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

Abonnent

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistorikea Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.

Abonnent

Sara Tufte?

Bygdebladet har eit sommarportrett frå Gøyena tidleg i juli. Journalisten skriv om ein gamal landstad «som heitte Sara Tufte, rett overfor Godøysund fjordhotell». Då kom eg til å tenkja på kvinnelagnaden som er knytt til dette namnet, ein vond kvinnelagnad – og ein tung barne- og familielagnad – i andre halvpart av...

Mytologifestival for 8. gong

Norrøn sjamanisme er temaet for den årlege mytologifestivalen på Hatlestrand, som går av stabelen fyrstkomande laurdag.

Abonnent

Flatbrødfest i bakstehellebygda Ølve

Bakstehelleproduksjonen i Ølve er den eldste industrien me veit om frå Hardangerfjorden. Dette vart feira med flatbrødsteiking ved Dalsjøen laurdag.

Abonnent

– Dei er sjukt vittige!

Det seier Frida Walde om Ausekarane. Fredag hadde ho og broren Mikkel sikra seg plass heilt fremst ved scenen til årets show.

Abonnent

Barna koste seg på rockekonsert

Før dei musikalske innslaga inntok Gjerstad torsdag kveld, fekk også dei yngste festivaldeltakarane ei storslegen konsertoppleving.

Abonnent

Blåste Tysnesfest i gang i Uggdal kyrkje

Elvira Løve Gjersvik (1) var ei av dei som fekk vera med då prest Marit I. Espedalen inviterte store og små til å slengja seg ut i sambarytmar, song og meditasjon.

Lovar spektakulære svev i Våge

Laurdagen under Tysnesfest består mellom anna av eigen festival for barn og unge, Tysnes Døds Challenge og stor partystemning på Gjerstad arena.

Abonnent

– Ein folkeleg torsdag

Tysnesfest-torsdagen inneheld alt frå trønderrock og Hallelujah-comeback, til såtekonsert og blomstershow.

Abonnent

Fekk fordjupa seg i vakker song

Førre veke var det masterclass i Bel Canto ved Toneheim folkehøgskule. Der var blant anna Øyvind Kleppe og Kristoffer Nordal.