Nyhende

Saltebil utfor på glatta

Ein saltebil ute på oppdrag for å salta hamna utfor vegen ved Flakkavåg i sju-halv åtte-tida måndag morgon.

Skal vedta nye politivedtekter

Forskrifter om tigging og bruk av heliumballongar er blant punkta som er foreslått i dei nye politivedtektene til Tysnes kommune.

Lærte å baka tre sortar

I dag fredag inviterte Tysnes bygdekvinnelag og Tysnes frivilligsentral flyktningane i kommunen på julekakebaking.

Ny singel frå Symra

Gutane i Symra ligg ikkje på latsida! 29. september sleppte dei den førre singelen sin, med namnet «Purple Sweater».7. desember kjem atter ein singel:– Den heiter «Mona Lisa». Den blir sleppt midnatt på fredag, og er den mest pop-aktige av alle låtane våre, seier Øyvind Kleppe, vokalist i Symra.– Kva handlar den om?– Den handlar om kjærleik, slik mange songar gjer,...

Juleshowet er utsett

Juleshowet til tiandeklasse ved Tysnes skule er utsett. Dette melder Tysnes skule, ved juleshowansvarleg Arne Kleppe.Showet skulle eigentleg finna stad fredag 14. og laurdag 15. desember i år. Ifølgje Kleppe blir dei nye datoane for showet ein gong på nyåret.Bladet Tysnes vil koma tilbake med meir, når skulen har bestemt seg for nye datoar.

Lakserømming i Hardanger

Oppdrettslaks frå Lingalaks sin lokalitet Tveitnes ved ytre Ålvik er på rømmen. Det melder Fiskeridirektoratet i ei pressemelding.

Benjamin (11) var yngste utstillar på julemessa

Desember er offisielt i gang, og fleire bygder var denne helga med på å skapa julestemning ved å arrangera julemarknadar. Ei av desse bygdene var Lunde, som for åttande gong arrangerte julemesse i Lunde Barnehage.

Vil ha lokal utdanningsmesse

Dei siste åra har ikkje elevane ved Tysnes skule fått tilbod om utdanningsmesse på Tysnes. Det vil Inge Malkenes gjera noko med.